Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo dolmalık biber
- Her dolma biberi için 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
- Nane
- Yarım yemek kaşığı salça
- Sıcak su
- Tuz
Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dolmalık biberlerin içi temizlenir.
- Bir kaba 1 domates hariç tüm gereçler eklenir ve karıştırılır.
- Biberlerin içi, tatlı kaşığı kullanılarak doldurulur.
- Üzerleri küçük uzunluklarda doğranmış domates ile kapatılır ve tencereye dizilir.
- Başka bir kapta yahut birebir kapta yarım yemek kaşığı salça, tuz ve sıcak su karıştırılır.
- Biberlerin yarısından fazla olacak halde su eklenir.
- Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.