Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg dolmalık biber
- 2 su bardağı pirinç
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Az maydanoz
- Üzerini kapatmak için domates
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Göz kararı su dolmaların üzerini geçecek kadar, az zeytinyağı
Biber Dolması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle biberlerimizi temizliyoruz, yıkayıp sularının süzülmesi için aykırı çeviriyoruz.
- Pirincimizi yıkıyoruz, harcı hazırlayacağımız kaba koyup doğradığımız soğanı, maydanozu, salçayı, baharatları ve yağını ek edip güzelce yoğuruyoruz.
- Hazırladığımız harç ile biberlerin içini doldurup üzerini domates ile kapatıyoruz.
- Tenceremize dizelim ve üzeri için olan materyalleri karıştırıp dökelim.
- Orta ateşte pişmeye hazır yemeğimiz. Afiyet olsun.