Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
İç Harcı İçin
- 500 gram dolmalık biber
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Biraz kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Sumak
- Biberlerin üzerini geçecek kadar su
- Dilimlenmiş domates
Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak sıvı yağ ve başka yağları tavaya alalım sonrasında üzerine yemeklik doğranmış soğanı atalım ve karıştırarak kavuralım. Hepsi kavrulurken içerisine kıymayı ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
- Kıyma kavrulduktan sonra üzerine salçalarımızı ekleyelim. Daima birlikte karıştıralım. Baharatlarımızı ve tuzumuza da atalım ve iç harcımızın biraz pişmesini bekleyelim.
- O sırada dolmalık biberlerimizin sap kısımlarını çıkaralım. Hepsini çıkardıktan sonra yıkayalım ve kurulayalım. İç harcımız da piştikten sonra kaşık yardımıyla biberlerimizi dolduralım.
- Dolan biberlerimizin üzerine domates dilimleri yerleştirelim ve tencereye alalım. Üzerlerini geçecek kadar su ek edelim ve pişmeye bırakalım pişmeye yakın isteğe bağlı üzerlerine sumak eklenebilir.
- Piştiktikten sonra sıcak tüketilmesini tavsiye ederim herkese afiyet olsun.