Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane dolmalık biber
- 1 küçük soğan
- 1.5 çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 küçük domates
- Tuz ve baharatlar
Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları küçük küçük doğrayıp tavamıza alıyoruz.
- Pembeleşinceye kadar soğanları soteliyoruz.
- Akabinde yıkadığımız pirinç ve bulguru ekliyoruz.
- Akabinde 1 tatlı kaşığı salçamızı ekliyoruz.
- Güzelce karıştırıp salçayı her tarafa yayıyoruz.
- Tuz ve baharatını ekledikten sonra tavuk suyunu ekliyoruz.
- Tavuk suyu yoksa tavuk bulyonu eritip dökebilirsiniz.
- Suyunu çok koymayalım, dolmanın içinin pilav üzere pişmesini istemiyoruz. Pirinç ve bulgur canlı kalmalı.
- Dolmanın iç harcı da hazır olunca biberlerimizi dolduruyoruz.
- Ben biberlerinin kapağı olmasını görsel olarak beğendiğimden üst kısımlarını kesip kapatıyorum.
- Dilerseniz üst kısmının ortasını yani saplı yerini çıkarıp da yapabilirsiniz.
- Dolmalarımızı doldurduktan sonra yuvarlak/halka formunda kestiğimiz domatesleri de biberin üstüne koyup bastırıyoruz.
- Akabinde kestiğim kapaklarını kapatıyorum.
- Tencereye dizdiğimiz biberlerimizin yarısını az geçecek kadar su olacak biçimde su ekliyoruz, kapağını kapatıp pişiriyoruz.
- İç harcına zeytinyağı koyarsanız daha lezzetli olacağını düşünüyorum. Ayrıyeten kıymalısını da deneyebilirsiniz, bir dahakine kıymalı tanımını de paylaşmayı düşünüyorum.