Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biber Dolması

Biber Dolması
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
biber-dolmasi.jpg

Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller


Su bardağımın ölçüsü 200ml
  • 14-18 biber için
İç harcı:
  • 2 su bardağı pirinç (400g)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağ (100ml)
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi şayet yoksa 3 tatlı kaşığı sumak ekşisi tozu
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 tepeleme yemek kaşığı karışık salça
  • Çeri domates (dolmaların ağız kısmını kapatmak için)
  • 6 su bardağı su (1, 2 litre)

Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirinci yıkayın.
  2. Soğanı ve sarımsağı rondodan geçirin, domatesleride.
  3. Maydanozu ince ince kıyın.
  4. İç harcı için gerekli bütün materyalleri bir kaba koyup elinizle yeterlice karıştırın.
  5. Biberlerin sap kısmı çıkartın ve içlerini boşaltın, altlarını kürdan yada çatal ile birkaç yerinden delin.
  6. Biberleri doldurun, pirinçler şişeceği için biraz boşluk bırakın.
  7. Kapak olarak gereken domatesleri kesin & üzerlerine yerleştirin.
  8. Biberleri tencereye dizin.
  9. Suyu kaynatıp tencereye ek edin.
  10. Kaynadıktan sonra 35-40dk kadar tencerenin kapağı kapalı kısık ateşte pişirin.
  11. Akabinde 20dk kadar dinlendirin.
Afiyet olsun!!!.
 
858,505Konular
982,709Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt