Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Biber neden acıdır?

Biber neden acıdır?
0
162

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Biber niçin acıdır?
Biber niçin acıdır?


Biber acı değildir Acı, tatlının tersidir ve acıya örnek olarak kininin veya greyfurdun tadı gösterilebilir Biber acı değil yakıcıdır Bunun tersi ise ferahlatıcı olup, buna da misal olarak nane ya da mentol gösterilebilir

Biberin yakıcılığı, içinde bulunan kapsaisin adı verilen bir tür bileşikten kaynaklanır Bu maddenin büyük bir kısmı, biberin etli kısmında ve tohumlarında bulunur böylece ucu böylece yakıcı olmayan biberin, yenildikçe yakıcılığı daha fazla hissedilir

Kapsaisin maddesi bibere yakıcılık vermekle kalmaz, cilde temas ettiğinde tahrişe de yol açar Hatta bu özelliğinden nedeniyle bazı romatizma ilaçlarının formüllerinde de kullanılır

Yeşil biber kırmızı olanından daha yakıcı değildir Yakıcı biberler koyu renkli ve çok sivri uçludur Biberler A ve C vitaminleri bakımından çok zengin olup, sıcak havada yenilen brülör biberler insanı terletirler ve terin buharlaşmasıyla insanda bir serinlik hissi duyulur

Buna rağmen, biberin içindeki kapsaisin maddesi, insanda tükürük salgısını da arttırır, solunum ve kan basıncında değişimler yaratır, bağırsaklarda emilimin azalmasına yol açar

Hayvanlar üstünde yapılan deneyler sonucunda, diğer kanserojen maddelerle birlikte alındığında, karaciğer kanserinin ortaya çıkmasında, hızlandırıcı rolü olduğu konusunda ciddi kuşkular vardır

Biberden ağzımız yanınca çoğumuz derhal su içeriz ve bir işe yaramadığını görürüz Peki nasıl oluyor da, biberin yakıcı tesirini su gideremiyor? Sebebi basit, yağ ve su kesinlikle birbirlerine karışmaz Biberlerin yakıcılık veren maddesi yağlı olduğu için, ne dek su içerseniz için onunla birleşmez En iyi metot ekmek yemektir Ekmek bu yağı absorbe eder ve mideye taşır Bir öteki etkili yol da süt içmektir Sütün içindeki kasein maddesi bir deterjan görevini üstlenir, biberin yağı ile karışarak ağzı temizler Bu da yeterli değilse rakı içilmesi Önerilir Rakı da öteki alkol içeren sıvılar gibi yağı çözer ve sorunu giderir, lakin sonuçları ertesi sabah ortaya çıkacak diğer sorunlar getirir




kaynak:yıllık *
 

Similar threads

biber niçin acıdır? Biber acı değildir Acı, tatlının tersidir ve acıya misal olarak kininin veya greyfurdun tadı gösterilebilir Biber acı yok yakıcıdır Bunun tersi ise serinletici olup, buna da misal olarak nane ya da mentol gösterilebilir Biberin yakıcılığı, içinde yer alan kapsaisin adı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Biber neden acıdır? Biber nicin acıdır? Biber acı değildir Acı, tatlının tersidir ve acıya ornek olarak kininin veya greyfurdun tadı gosterilebilir Biber acı değil yakıcıdır Bunun tersi ise serinletici olup, buna da ornek olarak nane veya mentol gosterilebilir Biberin yakıcılığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Biberin Acı Olmasının Nedeni Biber acı değildir Acı, tatlının tersidir ve acıya örnek olarak kininin ya da greyfurdun tadı gösterilebilir Biber acı değil yakıcıdır Bunun tersi ise serinletici olup, buna da örnek olarak nane ya da mentol gösterilebilir Biberin yakıcılığı, içinde yer alan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Acı Biberin Faydaları Kırmızı Acı Biberin Vucudumuza Faydaları Kırmızı biber kanser hucrelerini yok ediyor (Acı kırmızı biberdeki kapsaisin kanser hucrelerinin olumunu tetiklemekte ve sağlıklı hucrelere zarar vermemektedir) Kırmızı acı biberin eklem iltihabı ve ağrılarına karşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Acı Biberin Faydaları Kırmızı Acı Biberin Vücudumuza Faydaları Kırmızı biber kanser hücrelerini yok ediyor (Acı kırmızı biberdeki kapsaisin kanser hücrelerinin ölümünü tetiklemekte ve dinç hücrelere hasar vermemektedir) Kırmızı acı biberin eklem iltihabı ve ağrılarına karşısında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
858,509Konular
982,848Mesajlar
30,639Kullanıcılar
NinovaSon üye
Üst Alt