iltasyazilim
FD Üye
Biber Salçası Tarifi İçin Malzemeler
*Ben yaklaşık 8 kg kadar salçalık acı biber kullandım
*4 yemek kaşığı tuz
*Yarım yemek kaşığı şeker
Biber Salçası Tarifi Yapılışı Eğer acı biber salçası yapacaksanız önce ellerinize plastik elen geçirin Biberleri ayıklayın, çekirdek yuvalarını alın Biberleri gerekirse 23 parçaya kesin Biberlerin hepsini blenderden geçirin ve büyük tepsilere aktarın Fırını 160 dereceye ayarlayın Çekilmiş biberi yaklaşık 2 saat kadar fırında tutun, suyunu çekip hafif koyulaşıncaya kadar fırınlayın Eğer bir kaç tepsi çıktıysa biberiniz, fırında suyunu çektikçe salça da azalır, hepsini bir tepsiye aktarabilirsiniz, tuzunu ve şekerini atın iyice karıştırın Eğer daha katı isterseniz biraz daha fırında tutun ama sürekli kontrol edin ve arada bir karıştırın, yüzü yanmasın Bu arada cam kavanozları sıcak su ile yıkayın, kurulayın Salçayı sıcak olarak cam kavanozlara aktarın, kapağını hava almayacak şekilde kapatın ve ters çevirin Soğuduktan sonra ister kilerde ister dolapta saklayın Afiyet olsun
**
*Ben yaklaşık 8 kg kadar salçalık acı biber kullandım
*4 yemek kaşığı tuz
*Yarım yemek kaşığı şeker
Biber Salçası Tarifi Yapılışı Eğer acı biber salçası yapacaksanız önce ellerinize plastik elen geçirin Biberleri ayıklayın, çekirdek yuvalarını alın Biberleri gerekirse 23 parçaya kesin Biberlerin hepsini blenderden geçirin ve büyük tepsilere aktarın Fırını 160 dereceye ayarlayın Çekilmiş biberi yaklaşık 2 saat kadar fırında tutun, suyunu çekip hafif koyulaşıncaya kadar fırınlayın Eğer bir kaç tepsi çıktıysa biberiniz, fırında suyunu çektikçe salça da azalır, hepsini bir tepsiye aktarabilirsiniz, tuzunu ve şekerini atın iyice karıştırın Eğer daha katı isterseniz biraz daha fırında tutun ama sürekli kontrol edin ve arada bir karıştırın, yüzü yanmasın Bu arada cam kavanozları sıcak su ile yıkayın, kurulayın Salçayı sıcak olarak cam kavanozlara aktarın, kapağını hava almayacak şekilde kapatın ve ters çevirin Soğuduktan sonra ister kilerde ister dolapta saklayın Afiyet olsun
**