
Biber Turşusu (Cin Biber) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg biber (Cin biber)
- 4 su bardağı sirke ( 4 kavanoz yaptığım için )
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 4 tatlı kaşığı şeker
- 4 tatlı kaşığı limon tuzu
- Sarımsak
- Kaynar su
Biber Turşusu (Cin Biber) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci basamak olarak 680 cc lik kavanozlarımı ve kapaklarımı sıcak suda kaynattım.
- Daha sonra biberlerimin saplarını koparıp yıkadım. ( isterseniz saplarını koparmaya bilirsiniz size kalmış).
- Evvel soyduğum sarımsaklarımdan tabana 4 -5 adet kadar koydum.
- Akabinde biberleri ek edip orta kısmada 4- 5 adet kadar sarımsak koydum ve tekrar biber koyup üzerine 1 çorba kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 çay bardağı sirke koyup üzerine kaynar sıcak suyumu da ek edip ağzını yeterlice kapatıp karşıt çevirip düz bir tabanda 1 gece beklettim.
Not : ben dört kavanoz yaptım.