Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biber Turşusu (Cin Biber)

Biber Turşusu (Cin Biber)
0
24

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
biber-tursusu-cin-biber.jpg

Biber Turşusu (Cin Biber) Tanımı İçin Gereçler

• 1 kg biber (Cin biber)
  • 4 su bardağı sirke ( 4 kavanoz yaptığım için )
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 4 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Sarımsak
  • Kaynar su

Biber Turşusu (Cin Biber) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci basamak olarak 680 cc lik kavanozlarımı ve kapaklarımı sıcak suda kaynattım.
  2. Daha sonra biberlerimin saplarını koparıp yıkadım. ( isterseniz saplarını koparmaya bilirsiniz size kalmış).
  3. Evvel soyduğum sarımsaklarımdan tabana 4 -5 adet kadar koydum.
  4. Akabinde biberleri ek edip orta kısmada 4- 5 adet kadar sarımsak koydum ve tekrar biber koyup üzerine 1 çorba kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 çay bardağı sirke koyup üzerine kaynar sıcak suyumu da ek edip ağzını yeterlice kapatıp karşıt çevirip düz bir tabanda 1 gece beklettim.
    Not : ben dört kavanoz yaptım.

Similar threads

Tombul Acı Biber Turşusu (Cin Biber Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler 1 kg tombul acı biber (cin biber de olur)250 gram sarımsak2 yemek kaşığı kaya tuzu1 su bardağı sirke1 tatlı kaşığı toz şeker1-1,5 yemek kaşığı limon tuzu Tombul Acı Biber Turşusu (Cin Biber Turşusu) Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Domates Soslu Biber Turşusu (Cin Biber) Tanımı İçin Gereçler 1,5 kg kadar domates2kg biber (Cin biber)1 su bardağı sirke2 yemek kaşığı kaya tuzu2 tatlı kaşığı şeker1 su bardağı zeytin yağıSarımsak Domates Soslu Biber Turşusu (Cin Biber) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Domatesleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
3 Çeşit Turşu Tarifi Salatalık Turşusu Jalapeno Turşusu Cin Biber Turşusu İçin Malzemeler Turşu suyu için: 3 tane 1’er litrelik kavanoz1,5 litre su2 su bardağı elma sirkesi veya üzüm sirkesi3 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı limon tuzu1 baş sarımsak6 yemek kaşığı kaya tuzu1 demet maydanoz2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Kışlık Domates Soslu Cin Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller 2 kilo domates1 kilo cin biberi2 baş sarımsak1 tutam iri kesilmiş maydanoz1 çorba kaşığı kaya tuzu1 çay bardağı sirke1 çay bardağı sıvı yağ Kışlık Domates Soslu Cin Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller 15-20 adet biber3-4 diş sarımsakYarım çay bardağı sirke1 yemek kaşığı tuzAldığı kadar su Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Biberleri güzelce yıkadım sap kısmını biraz kestim biberlerin alt kısmına 2 çizik attım ve biberler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,496Konular
982,395Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt