Sirkeli Biber Turşusu Tarifi Resimli
Biber Turşusu (Sirkeli) Tarifi
Biber Turşusu (Sirkeli) Malzemeleri:
1 2 kg biber
2 su bardağı su
2 su bardağı sirke
1 corba kaşığı(silme) tuz
34 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
imagesbibertursususirkelitarifiresimli5ad3f163bcb4f
Biber Turşusu (Sirkeli) Yapılışı:
Biberleri yıkayıp, birkac yerinden bıcakla deliyorum Bir tencereye su ve sirkeyi koyuyor, icine tuz, şeker, soyulmuş ve hafifce ezilmiş sarımsağı ilave ediyorum Su kaynamaya başladığında biberleri tencereye alıyor, birkac dakika kaynatıyorum Biberlerin yeşil rengi, sarıya doğru donduğunde ve hafif yumuşadığında, sirkeli biber turşusu olmuş demektir Şimdi sıra, icindeki malzemeleri alıp soğutmaya geldi Bir tarafta tepside malzemeler soğurken, tencerede de turşu suyumuz soğuyor Sonra biberleri ve suyu cam bir kavanoza koyarak, buzdolabında muhafaza ediyorum
alıntı
Biber Turşusu (Sirkeli) Tarifi
Biber Turşusu (Sirkeli) Malzemeleri:
1 2 kg biber
2 su bardağı su
2 su bardağı sirke
1 corba kaşığı(silme) tuz
34 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
imagesbibertursususirkelitarifiresimli5ad3f163bcb4f
Biber Turşusu (Sirkeli) Yapılışı:
Biberleri yıkayıp, birkac yerinden bıcakla deliyorum Bir tencereye su ve sirkeyi koyuyor, icine tuz, şeker, soyulmuş ve hafifce ezilmiş sarımsağı ilave ediyorum Su kaynamaya başladığında biberleri tencereye alıyor, birkac dakika kaynatıyorum Biberlerin yeşil rengi, sarıya doğru donduğunde ve hafif yumuşadığında, sirkeli biber turşusu olmuş demektir Şimdi sıra, icindeki malzemeleri alıp soğutmaya geldi Bir tarafta tepside malzemeler soğurken, tencerede de turşu suyumuz soğuyor Sonra biberleri ve suyu cam bir kavanoza koyarak, buzdolabında muhafaza ediyorum
alıntı