Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Biberli Ekmek (Yok Böyle Bir Lezzet)

Biberli Ekmek (Yok Böyle Bir Lezzet)
0
85

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Biberli Ekmek (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt (ılık)
  • 1 çay bardağı su (ılık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un
Biberli harcı için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Biberli Ekmek (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın.
  2. Üzerine öteki materyalleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  3. Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
  4. Bu ortada biberli harcı hazırlayın.
  5. Bunun için sıvı yağı tavaya alıp soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurun.
  6. Üzerine salçayı ekleyip karıştırın.
  7. Çekilmiş ceviz ve başka gereçleri de ekleyip karıştırın.
  8. Bir kaseye alıp soğumaya bırakın.
  9. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup 12 eşit modüle bölüp yuvarlayın.
  10. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurları aralıklı olarak dizin.
  11. Üzerine elinizle bastırarak düzeltin.
  12. Soğuyan biberli harçtan birer yemek kaşığı hamurların üzerine koyup yayın.
  13. 180 derece fırında 30_35 dakika pişirin.
  14. Fırından çıkarıp biraz dinlendikten sonra servis tabağına alın. Servis yapın.
Biberli Ekmek (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Biberli Ekmek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1 paket toz maya (1/2 (yarım) paket yaş maya da olur)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker5-6 su bardağı un Biberli harcı için; 3 yemek kaşığı biber salçası1 adet kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Biberli Ekmek Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 1 yumurtaYarım su bardağı ayçiçek yağıYarım su bardağı ılık suYarım su bardağı ılık süt1 paket kuru maya2 yemek kaşığı şeker1 dolu çay kaşığı tuzUn Üst Harcı İçin 1 adet kuru soğan2 yemek kaşığı ezilmiş ceviz içi3 yemek kaşığı susam1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 buçuk su bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz1 paket kuru maya6 su bardağı un İç harcı için; 1 kâse sürk peyniri (beyaz peynir de olur)2 yemek kaşığı biber salçası2 adet kuru soğan1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Biberli Ekmek Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 su bardağı ılık su1 paket instant maya1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz şeker5-6 su bardağı un Üst Harcı İçin 4-5 adet kapya biberi1 yemek kaşığı biber salçası1 kase beyaz peynir1 adet kuru soğan3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağYarım paket instant kuru maya1 yemek kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuz4 su bardağı kadar un Üzeri için; 1 adet domates1 büyük kuru soğan1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı kekikYarım çay bardağı susam1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt