Biberli Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 3 buçuk su bardağı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 adet kuru maya
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı mısır
- Gerektiği kadar zeytin
- 2 adet biber
- 2 adet domates
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- Gerektiği kadar baharat
Biberli Ekmek Tanımı Yapılışı
- Un, zeytinyağı, su, süt, maya ve tuzu bir kaba alıp yoğuralım.
- Oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Salçalı sosumuzu baharatları ekleyip hazırlayalım.
- Soğan, domates, biber ve zeytini dilimleyelim.
- Mayalanan hamurumuzu yağlı tepsiye serelim.
- Üzerine salçalı sosumuzu yayalım.
- Dilediğiniz halde gereçleri üzerine dizelim.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dk pişirelim. Afiyet olsun.