Biberli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
- 500 gr lor
- 2 ufak soğan
- 4 diş sarımsak
- 2yemek kaşığı salça. domates ve biber karışık olabilir
- 1su bardağı yoğurt
- 1su bardağı susam
- Kekik
- Tuz
- Pulbiber
- Kimyon
- 1 kilo un
- 1 tatlı kaşığı toz maya tuz
- Su ölçüsü hamur ne çok katı ne çok cıvık olmayacak formda konursa uygun olur. yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Biberli Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Verilen ölçülerle yumuşak bir hamur yoğrulur 2 büyük beze yapalım. Tepsi büyüklüğüne nazaran açılır yağlanmış tepsiye hamur yerleştirilir.
- Tepside mayaya gelmesi için 30dk bekletilir sıcak ortam olursa güzel olur. Hamur dinlenirken biz üst gerecini hazırlayalım.
- Derin bir kaba lorumuzu yoğurdumuzu çok ufak doğradığımız soğanları ufakça dövülmüş sarımsakları salçayı baharatları susamı ek edip harcımızı karıştırıyoruz.
- Bu harcı tepsideki hamurun üzerine yerleştiriyoruz. Verdiğim materyallerle rahatlıkla iki tepsi biberli ekmek çıkar. Ona nazaran ayarlayalım.
- Hamur kabarmaya başladığı vakit 180 derecede ısıtılmış fırında 35 yada 40 dakika yavaş yavaş pişirilir. Çay ayran yada karpuzla servis yapılır.
- Fazla olursa buzlukta da saklama talihimiz var. Ani gelen konuğumuza gönül rahatlığıyla ikram edebiliriz. Kolay gelsin afiyet olsun. ????????????