Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Biberli Ekmek

Biberli Ekmek
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
biberli-ekmek.jpg

Biberli Ekmek Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gr lor
  • 2 ufak soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2yemek kaşığı salça. domates ve biber karışık olabilir
  • 1su bardağı yoğurt
  • 1su bardağı susam
  • Kekik
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon
Hamuru İçin
  • 1 kilo un
  • 1 tatlı kaşığı toz maya tuz
  • Su ölçüsü hamur ne çok katı ne çok cıvık olmayacak formda konursa uygun olur. yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Biberli Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Verilen ölçülerle yumuşak bir hamur yoğrulur 2 büyük beze yapalım. Tepsi büyüklüğüne nazaran açılır yağlanmış tepsiye hamur yerleştirilir.
  2. Tepside mayaya gelmesi için 30dk bekletilir sıcak ortam olursa güzel olur. Hamur dinlenirken biz üst gerecini hazırlayalım.
  3. Derin bir kaba lorumuzu yoğurdumuzu çok ufak doğradığımız soğanları ufakça dövülmüş sarımsakları salçayı baharatları susamı ek edip harcımızı karıştırıyoruz.
  4. Bu harcı tepsideki hamurun üzerine yerleştiriyoruz. Verdiğim materyallerle rahatlıkla iki tepsi biberli ekmek çıkar. Ona nazaran ayarlayalım.
  5. Hamur kabarmaya başladığı vakit 180 derecede ısıtılmış fırında 35 yada 40 dakika yavaş yavaş pişirilir. Çay ayran yada karpuzla servis yapılır.
  6. Fazla olursa buzlukta da saklama talihimiz var. Ani gelen konuğumuza gönül rahatlığıyla ikram edebiliriz. Kolay gelsin afiyet olsun. ????????????
 

Similar threads

Biberli Ekmek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1 paket toz maya (1/2 (yarım) paket yaş maya da olur)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker5-6 su bardağı un Biberli harcı için; 3 yemek kaşığı biber salçası1 adet kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Tepside Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 1 su bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya3 su bardağı sütUn (aldığı kadar ,göz kararı)1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz(cıvık bir hamur olacak ) Üzeri için; 1 adet soğan250 gram lor veya çökelek2 yemek kaşığı biber salçası ( tatlı yada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Katıklı (Biberli) Ekmek Antakya Tanımı İçin Gereçler Hamur için : Yarım su bardağı sütYarım su bardağı suYarım su bardağı zeytinyağ (sıvı yağda olabilir)3 su bardağı unYarım tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tuzYarım yemek kaşığı toz şeker Üst harç için : 1 top sürk1 küçük soğanYarım yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Biberli Ekmek (Ekmek Hamuru İle) Tanımı İçin Materyaller Ekmek hamuru için; 3 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1-1.5 tatlı kaşığı instant (Kuru) mayaSu Harcı için; 2 adet soğan1 yemek kaşığı biber salçası6 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı acı pul biber (İsteğe nazaran arttırabilirsiniz)Susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık suYarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı1 paket instant maya ( yada yarım paket yaş maya)1’5 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı toz şeker4-5 su bardağı civarında un ( denetimli ekleyelim lütfen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
157
858,477Konular
981,283Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt