Biberli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı un
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 adet soğan
- Yarım çay bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı pulbiber
- 5 adet kırmızı biber
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Yarım çay bardağı tahin
- Tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Biberli Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yoğurma kabına unumuzu alalım tuzu ekleyerek ortasını çukur olacak formda açalım.
- Açtığımız çukurun içerisine zeytin yağı, süt, su, maya ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanırken bizde soğanlı biberli harcımızı hazırlayalım.
- Tenceremize yağı ek ederek ince ince doğradığımız soğanları, dövülmüş cevizi pulbiberi, robottan çekmiş olduğumuz kırmızı biberlerimizi ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. İç harcımızı ocaktan alarak tahini ek edelim ve soğumaya bırakalım.
- Akabinde tuz, kimyon, ve karabiberi ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
- Mayalanan hamurumuzu biraz daha yoğurarak havasını alalım.
- Birinci olarak hamurumuzdan minik bezeler koparalım ve elimizle yuvarlayalım, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Tüm hamurumuz bitene kadar bu sürece devam edelim. Tepsideki bezelerin üzerlerine elimizle bastırarak düzleştirelim.
- Daha sonra biberli harcı hepsinin üzerine paylaştıralım. Biberli ekmeklerim pişerken büyüyecekleri için harcı bol bol koyalım.
- Hazırladığımız porsiyonluk biberli ekmeklerimizi 200 derece fırında fansız olarak 25-30 dakika denetimli olarak pişirelim.