Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- Yarım paket yaş maya ya da 1 paket instant maya
- 2 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 adet küçük boy soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz
- 1/2 (yarım) çay bardağı susam
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı pulbiber
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp mayalanması için bekletiyoruz. Hamur mayalanırken harç hazırlığı yapalım. Soğanları robottan çekelim cevizleri ayrı şekilde yine robottan çekelim bir kabın içinde tüm harç malzemelerini karıştıralım.
- Harç tuzunu salçanıza göre ayarlayın. Kullandığım salça tuzlu olduğu için ben harcın içine hiç tuz koymadım
- Mayalanmış hamurun maya kokusunu çıkartmak için bir tur daha yoğuralım istediğiniz boyutta ayarladığınız boyuttaki bezeleri sıvı yağ yardımı ile elinizle açıp hazırladığınız harcı üstüne yerleştirip yayalım.
- Önceden ısınan 180 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim. Herkese afiyet olsun????????.