Biberli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı biraz eksik sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Un
- 2 kuru soğan (Orta boy)
- 3 adet domates
- Biber salçası
- Domates salçası
- Sıvıyağ
- Peynir
- Kara biber
- Kır toz biber
- Acı pul biber (İsteğe bağlı)
- Susam
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak hamurumuzdan başlıyoruz un hariç öteki materyalleri ekleyerek güzelce karıştırıyoruz daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz yaklaşık 5-6 su bardağı kadar un alıyor.
- Hamurumuzu mayalanması için en az 1 saat vaktiniz varsa daha fazla bekletirseniz çok daha lezzetli olacaktır hamurumuz mayalanırken tavaya rondodan çektiğimiz yahut elimizde doğradığımız su anları sıvı yağ koyarak güzelce kavuruyoruz.
- Daha sonra biber salçası ve domates salçasını ek ediyoruz güzelce karıştırdıktan sonra domates rendemizi dilerseniz konserve de kullanabilirsiniz ben konserve kullandım sosumuzu ekliyoruz yalnızca pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın baharatlarımızı da ek ediyoruz ve peynirimizi rendeliyoruz daha sonra altını kapatıp istediğiniz kadar susam ekleyebilirsiniz ben bol sevdiğim için bol susam ekledim daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlıyoruz üzerine bastırarak genişletiyoruz bütün hamuru bu halde devam ediyoruz ben bu biçimde 24 adet biberli ekmek çıkarttım.
- Hamurlarımızın üzerine soğuyan sosumuzu ekliyoruz daha sonra evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirmeye bırakıyoruz deneyecekler eşimden afiyet olsun????.