Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 paket kuru maya
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Alabildiği kadar un (sert olmamalı )
- 1 adet domates
- 1 adet soğan (ikisini rondoda çektim )
- 3 yemek kaşığı Hatay yöresine ait salça (baş biber ) şart değil normal salça da olur ama o zaman miktarını azaltmanız gerekir.
- Yaklaşık 5-6 yemek kaşığı lor peyniri
- Kekik, susam, kimyon (eğer salçanız acı değilse acı pul biber )
- Zeytinyağı
Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yoğurup, mayalanması için kenara alalım.
- İç harcı için domates ve soğanı rondadan çekip diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Hamurdan küçük bezeler alıp elimizle bastırarak yuvarlak bi şekil verelim.
- Üzerine harcımızdan yayıp, tepsi mayası alması için bi 15 dakika kadar bekletelim.
- 170 derece önceden ısınmış fırında kızarsan kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.
Böyle tariflerin devamı için; beğenip, kaydetmeyi ve arkadaşlarınıza yollamayı unutmayın ????.
Biberli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı