Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 paket kuru ya da pak maya
- 1 çay bardağı ılık su ya da ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 /3 sivri biber
- 1 tane orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık suyun ya da sütün içerisine mayamızı bir kaşık yardımı ile eritiyoruz. Eridikten sonra şekerimizi koyup ön mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayamız kabarıp köpüklenene kadar bekliyoruz, daha sonra un ve tuz ile hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurunuzu biraz sulu bırakmaya özen gösteriniz.
- Üst harcı için malzemelerimizi bir bıçak yardımı ile ufak bir şekilde doğrayıp karıştıralım. 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım bu sayede malzemelerimizin tatları buluşacak sulu bir kıvam alacaktır.
- Mayalanan hamurumuzu istediğiniz büyüklükte bezeler haline getiriniz.
- Elinizi arada bir yağa bulayarak hafif üzerini düzleyiniz ve hazırladığınız harcı koyunuz. Biz çok severek yiyoruuuzzz. şimdiden afiyet olsun