teknolojiuzmani
FD Üye
Biberli Ekmek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya (1/2 (yarım) paket yaş maya da olur)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 5-6 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- Tulum peyniri (Beyaz peynir rendesi de olur)
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tutam maydanoz
- Tuz (Salça ve peynirinizin tuzuna nazaran ayarlayın)
- 1/2 (yarım) yahut 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytin yağı
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurun hazırlanışı için; ılık su ılık süt maya ve şekeri maya çözünene kadar karıştıralım üzerine sıvı yağ ve tuzu ekleyip, karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Biberli harç için; bütün gereçleri karıştıralım. Mayalanan hamuru bezelere ayırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerine biberli harcı yayalım.
- 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Fırını denetimli pişirelim herkesin fırınına nazaran pişme mühleti değişebilir. Afiyet olsun ????