Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
- 2 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı salça (domates, biber karışık koyabilirsiniz)
- 2-3 yemek kaşığı susam
- Tuz, kırmızı pul biber, karabiber, kimyon
Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için ılık su ve sütün üzerine şeker ve maya eklenir.
- Bir kaba 3 şu bardağı un ve tuz koyalım.
- Ortasını havuz gibi açalım mayalı karışımı ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Yumurta ekleyelim kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyelim.
- Hamuru 1 saat mayalanması için bekletelim.
- 15 bezeye ayıralım. Yuvarlayıp tepsiye dizelim.
- Üzerini örtelim 10 dk daha bekletelim.
- Ortalarına hafifçe bardak ile bastırıp iç harcımızı koyalım önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirelim.
- ????(iç harcı için:Soğanlar sıvı yağda kavrulur.
- Salça ve baharat eklenerek 1-2 dk daha kavrulur.
- En son susam atılır. Karıştırılarak altı kapatılır. ).