Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Biberli Ekmek

Biberli Ekmek
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
biberli-ekmek.jpg

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 6 su bardağı un
İç harcı için;
  • 1 kâse sürk peyniri (beyaz peynir de olur)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamur için bütün materyalleri derin bir kapta karıştıralım ve 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  2. İç harcı için kuru soğanları yemeklik doğrayıp derin bir kaba alıp başka materyalleri de ekleyip karıştıralım ve bir kenara alalım.
  3. Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp üzerini bezle örtüp 15 dakika bekletip elimizi sıvı yağa batırıp bastırarak çok az daha yayalım.
  4. İç harcı bezelerin üzerine kaşıkla koyup elimizle bastırarak yayalım ve 190 derecede altlı üstlü pişirelim afiyetle.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Biberli Ekmek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1 paket toz maya (1/2 (yarım) paket yaş maya da olur)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker5-6 su bardağı un Biberli harcı için; 3 yemek kaşığı biber salçası1 adet kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Biberli Ekmek Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 1 yumurtaYarım su bardağı ayçiçek yağıYarım su bardağı ılık suYarım su bardağı ılık süt1 paket kuru maya2 yemek kaşığı şeker1 dolu çay kaşığı tuzUn Üst Harcı İçin 1 adet kuru soğan2 yemek kaşığı ezilmiş ceviz içi3 yemek kaşığı susam1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Katıklı (Biberli) Ekmek Antakya Tanımı İçin Gereçler Hamur için : Yarım su bardağı sütYarım su bardağı suYarım su bardağı zeytinyağ (sıvı yağda olabilir)3 su bardağı unYarım tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tuzYarım yemek kaşığı toz şeker Üst harç için : 1 top sürk1 küçük soğanYarım yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Biberli Ekmek (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı süt (ılık)1 çay bardağı su (ılık)1 paket kuru maya1 çay kaşığı şeker1,5 çay kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağ4 su bardağı un Biberli harcı için; 1 çay bardağı sıvı yağ2 adet soğan1,5 yemek kaşığı biber salçası2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Biberli Ekmek Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 su bardağı ılık su1 paket instant maya1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz şeker5-6 su bardağı un Üst Harcı İçin 4-5 adet kapya biberi1 yemek kaşığı biber salçası1 kase beyaz peynir1 adet kuru soğan3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt