bilgisayarci
FD Üye
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu şeker
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 paket toz maya
- 6 su bardağı un( denetimli şekilde)
- 200 gram çökelek yahut lor(daha az da olabilir)
- 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 2 yemek kaşığı kekik(dağ kekiği)
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 3 yemek kaşığı susam( hafif kavrulmuş)
- 3-4 adet kuru tatlı dolmalık biber
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1,5 yemek kaşığı isot( çoğaltabilirsiniz)
- 1 tane kuru soğan( rondo dan geçirilmiş)
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için tüm gereçler konulur.
- Un yavaş yavaş eklenir.
- Kulak göğsü yumuşaklığında olucak biçimde yoğurulur.
- Bir saat mayalanması için bekletilir.
- Daha sonra kuru soğan ve biber rondodan geçirilir.
- Geriye kalan tüm gereçler de eklenir.
- Mayaladığımız hamurdan küçük bezeler alıp yuvarlak form verilir.
- Hamur ele yapışmaması için biraz yağa batırılır.
- Üzerine 1 yemek kaşığı dolusu biberli harcından eklenir. (az koymayın pişince dağılıyor)üzerine biraz bastırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 -190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. (fırın ayarına nazaran değişir).
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı