Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2/3 su bardağı zeytinyağ
- 2 çay kaşığı instant kuru maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4,5- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı taze çökelek
- 1 büyük kuru soğan
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı susam
- Kırmızı pul biber
- Kekik
- Zeytinyağ
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurun yapılışı:Sıvı gereçleri bir kaba alıp karıştıralım.
- Tuz ve un ekleyip karıştıralım. (unu yavaş yavaş ekleyelim).
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ağzını kapatıp 40 dk mayalandıralım.
- Üst gereci için, soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alalım,biraz zeytinyağın da kavuralım.
- Sonrasında hepsini bir karıştırma kabına alıp homojen olana kadar karıştıralım.
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzu, 13 eşit modüle bölelim (15-16 da olabilir daha kücük olursa da hoş olur bence) güzelce yuvarlayıp tepsiye alalım.
- Üstlerine güzelce bastırıp soğanlı karışımdan üstleri koyalım ve kaşıkla bastıralım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece üst alt fırında 15 dk altları kızarana kadar pişirelim. ????.Şifa olsun