Biberli Et Kavurması (Lezzetli Görünüşünde Saklı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg az yağlı süt dana eti
- 3 tane büyük uzunluk kapya biber yeşil sarı kırmızı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 orta uzunluk patates
- Sıvı yağ
Biberli Et Kavurması (Lezzetli Görünüşünde Saklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dana etini öncelikle ince şeritler halinde doğrayın, biberleri de ince uzun şeritler halinde kesin hazırlayın.
- Tavayı ocağa alın üzerine sıvı yağı ek edin, üzerine erleri ek edin, ocağın altını kısın kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen suyunu çeken etin üzerine tereyağını ek edin ocağın altını yüksek ayara açın, üzerine tuzunu kekiğini ilave edin, eti hafif kızartın ocağın altını kapayın.
- Biberleri diğer bir tavada orta ateşte kavurun ve etlerin üzerine ek edin karıştırın kavurmanız hazır.
- Patatesleri elma dilimlere kesin ve kızartın kavurmanızı servis tabağına alın, kenarını patatesle süsleyin servise hazır yanına turşu salata ayranla mükemmel bir akşam yemeği şimdiden afiyet olsun.
Biberli Et Kavurması (Lezzetli Görünüşünde Saklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı