Bildiklerinize Benzemez Tiriliçe Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı toz fındık
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 kutu krema
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak soğuk süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 bardak kaynar su
- 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
- 1 bardak su
- Krem şanti
- Toz fındık
- Toz fıstık
Bildiklerinize Benzemez Tiriliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtanın beyazlarını ve sarılarını ayırıp, beyazlarını bir çimdik tuzla köpük köpük olana kadar çırpalım. 1 su bardağı şekeri de ekleyerek kremşanti kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra yumurta sarılarını içine ek edip mikserle düşük dönemde çok az karıştırarak mikseri bırakalım. Toz materyalleri eleyerek karışıma azar azar katıp spatula yardımıyla aşağıdan üste hakikat katlayarak karıştıralım.
- Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen büyük borcama karışımı eşit halde yayalım. 160 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra birinci sıcağı çıkınca kenarlarından bir bıçakla geçelim ve keki aykırı çevirerek tekrar borcama alalım.
- 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı şekeri ocağa alarak şeker eriyene kadar kaynatalım. Daha sonra ocaktan alalım ve içine 2 kutu krema ile 2 su bardağı sütü ek ederek karıştıralım. Ilık kekin üzerine şerbetimizi dökelim. Merak etmeyin hepsini çekiyor ????.
- 1 poşet krem şantiyi bir bardak soğuk sütle hazırlayalım ve tatlımızın üzerine ince bir kat halinde sürelim. Tatlıyı dolaba kaldıralım krem şanti yeterlice katılaşsın.
- Karamel için şekeri genişçe bir tavanın içine alarak ortada sırada tavayı sallayarak eritelim. Eriyip karamel rengini aldıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyelim.
- Tereyağı eriyince 1 bardak kaynar suyu da ekleyelim ve karıştıralım (Dikkat edin sıçramasın). Şeker koyu bir hal alacaktır. Sabırla eriyene kadar pişirmeye devam edelim.
- Şeker düzgünce erdikten sonra 1 bardak suda açtığımız 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyelim ve sosumuza katalım. 3 dk kadar kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve oda sıcaklığında ılıyana kadar karıştıralım.
- Tatlıyı dolaptan çıkarıp üzerine karamel sosumuzu dökelim. Buzdolabında en az 4 saat hatta vaktimiz varsa 1 gece bekletelim ve afiyetle tüketelimm ????????????