Hurrem Sultanın Aşerdiği Bıldırcın Dolması Yapılışı,bıldırcın dolması yapılışı malzemeleri , bıldırcın dolması nasıl yapılır , bıldırcın dolması tarifi yapılışı
BILDIRCIN DOLMASI
imagesbildircindolmasitarifihurremsultanyemegi5ad4614d2a378
Malzemesi: (6 kişilik)
6 orta boy bıldırcın
1+12 corba kaşığı kuşuzumu
6 corba kaşığı tereyağ
1+12 corba kaşığı dolmalık fıstık
1 buyuk soğan
1 tatlı kaşığı tuz
12 bardak pirinc
12 tatlı kaşığı karabiber
12 tatlı kaşığı tarcın
3+12 bardak su
Hazırlanışı:
Once fırınınızı orta hararette ısıtın On hazırlık olarak, bıldırcınları utuleyip yıkayın Pirinci ayıklayıp ılık tuzlu suda bir saat dinlendirin Soğam yemeklik doğrayın Kuşuzumunu ayıklayıp, ustunu ortecek kadar ılık suya koyun Orta boy bir tavada 2 corba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin Yağ erir erimez, bıldırcınları tavaya koyup, altust ederek, her iki yanlarını da 2′şer dakika kızartın Tavayı ateşten alıp, bıldırcınları bir servis kabına aktarın Orta boy bir tencereye kalan 4 corba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritin Yağ erir erimez, soğanı ilave edip, bir dakika kadar kavurun Soğan pembeleşmeye başlayınca bir tel suzgecten suzeceğiniz pirinci, aynı şekilde suzeceğiniz kuşuzumunu, dolmalık fıstığı, tuzu, biberi ve tarcını ilave edin Sık sık karıştırarak, 34 dakika kavurun Tencereye 1 12 bardak su katıp, ağır ateşte, 10 dakika pişirin Tencereyi ocaktan alıp, ağzını kapatarak, harcı dinlenmeye bırakın Dolma icini, 1520 dakika dinlendikten sonra, corba kaşığı ile bıldırcınlara doldurun Doldurulmuş bıldırcınları Bor cam a yerleştirip, 2 bardak su katıp, fırına surun 2530 dakika sonra kabı fırından alın Bıldırcın dolmalarını sıcak olarak servis edebilirsiniz
BILDIRCIN DOLMASI
imagesbildircindolmasitarifihurremsultanyemegi5ad4614d2a378
Malzemesi: (6 kişilik)
6 orta boy bıldırcın
1+12 corba kaşığı kuşuzumu
6 corba kaşığı tereyağ
1+12 corba kaşığı dolmalık fıstık
1 buyuk soğan
1 tatlı kaşığı tuz
12 bardak pirinc
12 tatlı kaşığı karabiber
12 tatlı kaşığı tarcın
3+12 bardak su
Hazırlanışı:
Once fırınınızı orta hararette ısıtın On hazırlık olarak, bıldırcınları utuleyip yıkayın Pirinci ayıklayıp ılık tuzlu suda bir saat dinlendirin Soğam yemeklik doğrayın Kuşuzumunu ayıklayıp, ustunu ortecek kadar ılık suya koyun Orta boy bir tavada 2 corba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin Yağ erir erimez, bıldırcınları tavaya koyup, altust ederek, her iki yanlarını da 2′şer dakika kızartın Tavayı ateşten alıp, bıldırcınları bir servis kabına aktarın Orta boy bir tencereye kalan 4 corba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritin Yağ erir erimez, soğanı ilave edip, bir dakika kadar kavurun Soğan pembeleşmeye başlayınca bir tel suzgecten suzeceğiniz pirinci, aynı şekilde suzeceğiniz kuşuzumunu, dolmalık fıstığı, tuzu, biberi ve tarcını ilave edin Sık sık karıştırarak, 34 dakika kavurun Tencereye 1 12 bardak su katıp, ağır ateşte, 10 dakika pişirin Tencereyi ocaktan alıp, ağzını kapatarak, harcı dinlenmeye bırakın Dolma icini, 1520 dakika dinlendikten sonra, corba kaşığı ile bıldırcınlara doldurun Doldurulmuş bıldırcınları Bor cam a yerleştirip, 2 bardak su katıp, fırına surun 2530 dakika sonra kabı fırından alın Bıldırcın dolmalarını sıcak olarak servis edebilirsiniz