Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bıldırcın Dolması

Bıldırcın Dolması

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Bıldırcın Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 adet bıldırcın
İç pilav için:
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 kase tuzsuz badem
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kesme şeker
  • 1-2 damla limon suyu
  • Tuz, karabiber, pul biber ️
  • Yeni bahar, kimyon

Bıldırcın Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce pirinci yıkayıp başka materyalleri hazırlayana kadar tuzlu kaynar suda bekletelim.
  2. Kuş üzümlerini ve bademleri de kaynar suya koyalım. Bu halde bademlerin kabukları çarçabuk soyulacaktır.
  3. Bıldırcınları temizlenmiş hazır alacaksanız sorun yok. Değilse,donmuş haldeyken temizlemesi daha kolay olacaktır.
  4. Tüylerini temizlediğimiz bıldırcınların içlerini de aldıktan sonra güzelce yıkayalım ve yarım saat kadar suda bekletelim ki kanı kalmasın.
  5. Daha sonra düdüklü tencereye bir kaşık tereyağı ve zeytinyağının yarısını koyup bıldırcınları biraz çevirelim. Tuz koyalım.
  6. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte yarım saat pişirelim.
  7. Şimdi iç pilavımızı hazırlayalım.Kalan yağları tencereye alalım.
  8. Küp küp doğranmış soğanları, pirinci koyup kavurmaya başlayalım.
  9. Sonra bademleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  10. Kuş üzümlerini ve bütün baharatları da koyalım.
  11. Bir bardak sıcak su, şeker ve limon suyunu ek edip karıştıralım. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Not: pilav biraz canlı olacak, ikinci bardak suyu bıldırcınlarla birlikte pişirirken koyacağız.
  12. Biraz dirice olan pilavı bıldırcınların içine dolduralım.
  13. Bıldırcınları borcama dizelim.
  14. Kalan pilavı kenarlarına koyalım.
  15. İkinci bardak sıcak suyu yavaşça üzerine dökelim.
  16. Borcamın üzerini fırın kağıdı ve alüminyum folyo ile kapatalım.
  17. Fırında 200 derecede yarım saat kadar pişirelim.Not: fırında fazla kalırsa etler kuruyabilir.Bu tanımı farklı etlerle de yapabilirsiniz.Şık, lezzetli ve değişik bir davet yemeğimiz hazır.Afiyet olsun ????.
Bıldırcın Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Bıldırcın Dolması (Osmanlı) Tarifi İçin Malzemeler 4 adet bıldırcınYarım su bardağı su İsteğe bağlı aroma vermesi için; Birkaç tane arpacık soğanBirkaç cherry domates Marinasyon için; 1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı zeytinyağı2 diş sarımsak (Dövülmüş)Biraz kekik tuz karabiber İç pilavı için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Hurrem Sultanın Aşerdiği Bıldırcın Dolması Yapılışı,bıldırcın dolması yapılışı malzemeleri , bıldırcın dolması nasıl yapılır , bıldırcın dolması tarifi yapılışı BILDIRCIN DOLMASI imagesbildircindolmasitarifihurremsultanyemegi5ad4614d2a378 Malzemesi: (6 kişilik) 6 orta boy bıldırcın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Mantarlı İç Pilavlı Bıldırcın Dolması Tarifi Mantarlı İç Pilavlı Bıldırcın Dolmasının Yapılışı Mantarlı İç Pilavlı Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır Malzemeler: 68 adet ayıklanmış bıldırcın İç pilav için: 1 çorba kaşığı tereyağı ½ su bardağı pirinç 1 bardak su 1 soğan (Doğranmış) 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Mantarlı İç Pilavlı Bıldırcın Dolması Tarifi Mantarlı İç Pilavlı Bıldırcın Dolmasının Yapılışı Mantarlı İç Pilavlı Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır Malzemeler: 68 adet ayıklanmış bıldırcın İç pilav için: 1 çorba kaşığı tereyağı ½ su bardağı pirinç 1 bardak su 1 soğan (Doğranmış) 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Son zamanların en çok merak edilen konularından biri olan bıldırcın eti, Osmanlı döneminden bu güne kadar sofralarımızda yerini alıyor. Kas ve eklem ağrılarının giderilmesi için tüketilmesi önerilen bıldırcın eti, romatizmaya bağlı ağrıların da iyileşmesinde etkilidir. Peki bu kadar merak edilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt