elektronikci
FD Üye
Bıldırcın Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 15 adet bıldırcın
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 paket kuş üzümü
- 1 kase tuzsuz badem
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kesme şeker
- 1-2 damla limon suyu
- Tuz, karabiber, pul biber ️
- Yeni bahar, kimyon
Bıldırcın Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pirinci yıkayıp başka materyalleri hazırlayana kadar tuzlu kaynar suda bekletelim.
- Kuş üzümlerini ve bademleri de kaynar suya koyalım. Bu halde bademlerin kabukları çarçabuk soyulacaktır.
- Bıldırcınları temizlenmiş hazır alacaksanız sorun yok. Değilse,donmuş haldeyken temizlemesi daha kolay olacaktır.
- Tüylerini temizlediğimiz bıldırcınların içlerini de aldıktan sonra güzelce yıkayalım ve yarım saat kadar suda bekletelim ki kanı kalmasın.
- Daha sonra düdüklü tencereye bir kaşık tereyağı ve zeytinyağının yarısını koyup bıldırcınları biraz çevirelim. Tuz koyalım.
- Kapağını kapatıp çok kısık ateşte yarım saat pişirelim.
- Şimdi iç pilavımızı hazırlayalım.Kalan yağları tencereye alalım.
- Küp küp doğranmış soğanları, pirinci koyup kavurmaya başlayalım.
- Sonra bademleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Kuş üzümlerini ve bütün baharatları da koyalım.
- Bir bardak sıcak su, şeker ve limon suyunu ek edip karıştıralım. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Not: pilav biraz canlı olacak, ikinci bardak suyu bıldırcınlarla birlikte pişirirken koyacağız.
- Biraz dirice olan pilavı bıldırcınların içine dolduralım.
- Bıldırcınları borcama dizelim.
- Kalan pilavı kenarlarına koyalım.
- İkinci bardak sıcak suyu yavaşça üzerine dökelim.
- Borcamın üzerini fırın kağıdı ve alüminyum folyo ile kapatalım.
- Fırında 200 derecede yarım saat kadar pişirelim.Not: fırında fazla kalırsa etler kuruyabilir.Bu tanımı farklı etlerle de yapabilirsiniz.Şık, lezzetli ve değişik bir davet yemeğimiz hazır.Afiyet olsun ????.