Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bilecikten Sofralarınızı Şenlendirecek Nefis Bilecik Güveci

Bilecikten Sofralarınızı Şenlendirecek Nefis Bilecik Güveci
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
bilecik-ten-sofralarinizi-senlendirecek-nefisbilecik-guveci.jpg

Bilecikten Sofralarınızı Şenlendirecek Nefis Bilecik Güveci Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg patates
  • 1 kg kuzu eti dana etide kullanabilirsiniz
  • 5-6 kesim yeşil biber
  • Yarım salkım domates
  • 800 gram patlıcan
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 kepçe et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Bir ölçü sıvı yağ (patatesi ve patlıcanı kızartmak için)
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 200 gram kaşar peyniri (üzeri için)
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Bilecikten Sofralarınızı Şenlendirecek Nefis Bilecik Güveci Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle etimizi düdüklüde pişirelim garanti olsun.
  2. Etimizi pişirip süzdürdükten sonra döküm tavaya alıp çeyrek çay bardağı sıvı yağımızı ekleyip yeterlice kavuralım baharatlarını ekleyip bikaç dakika daha kavurup ateşten alalım.
  3. Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı doğruyalım patatesleri soyup küp küp doğrayalım ve suyun için de bekletelim genişçe bir tavaya yeteri kadar yağımızı alalım kızınca patlıcanları kızartmaya başlıyalım
  4. Patlıcanlar bitince süzdürmüş olduğumuz patateslerimizi kızartalım.
  5. Bi yandan beşamalini yapalım tereyağımızı tencereye alıp ateşe alalım.
  6. Eriyen tereyağına unu ekleyelim un kokusu çıkana kadar kavurup sütünü ekliyelim.
  7. Kaynamaya yakın tuzunu karabiberini ekleyip güzelce çırpalım bikaç taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alalım.
  8. Kızartma işimiz bittikten sonra etimizi sebzelerimizi karıştıralım. Tuzunu denetim edip güveçlerimize yerleştirelim.
  9. Üstlerine birer kaşık et suyu ekliyelim onun üstüne küçük küçük doğramış olduğumuz domates ve biberlerimizi ekliyelim.
  10. Beşemalimizi paylaştırıp kaşarımızı ekliyelim.
  11. Domateslerimizi dilimleyip biberlerimizi de süsleyip 200 derecelik ısınmış fırında kaşarlar kızarana dek pişirelim servise hazır.
Not. Bu ölçülerin yarısını da yapabilirsiniz şayet et suyu bırakmak istemiyorsanız salçayla sosda yapıp güveçlere dökebilirsiniz.
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt