Sıhhat Bakanlığı Koronavirüs Bilim Şurası Üyesi Alper Şener, 'Türkiye'de 18 yaş üzerindeki önemli bir küme hala aşı yaptırmadı. Kış aylarında toplumsal bağışıklığı denetim altına alabilmek için yaş kümesinden bağımsız olarak aşının kesinlikle mecburî hale getirilmesi lazım. Yoksa olay ve mevt sayılarında tırmanış göreceğiz. Kış periyodu hepimiz için sıkıntı geçecek' dedi.
Sıhhat çalışanlarının 2 yıldır salgına karşı verdiği uğraşa karşın hala hastanelerde aşısız Covid-19 hastalarının tedavi gördüğünü belirten Şener, 'Böyle olaylar görünce çok üzülüyoruz. 70'li, 80'li yaşlarda, 3. doz aşılama vakti gelen şahıslar geliyor. Bakıyoruz bir doz aşı bile olmamış. Niçin olmadığını sorduğumuz vakit ise bize, 'Uygun görmedim. Etrafımdaki konuşmalardan etkilendim.' üzere yanıtlar veriyorlar. Alışılmış son pişmanlıkları yarar etmiyor. Birçoğu sıhhat durumlarının kötüleşmesinin akabinde uzun müddet ağır bakım servislerinde tedavi görüyor.' diye konuştu.
Kış ayları için ikaz
Şener şu sözleri kullandı:
'Kış aylarında havaların soğumasıyla vatandaşlar kapalı alanlarda daha çok vakit geçirmeye başlayacak. Bu da maske, aralık, hijyen ve aşı üzere tedbirlerin alınmaması durumunda yeni olay sayıları ve mevt sayılarındaki artışın olabileceğini gösteriyor. Türkiye'de 2 gözetici Covid-19 aşısı var. Kış periyodu öncesi vatandaşlar bu salgından korunmak için hangisi olursa olsun 2 doz aşı olmaları lazım. 2 doz oldukları vakit Kovid-19'a karşı koruyuculuk yelpazesi içinde kalacaklar. Bu virüs enfeksiyonuyla karşı karşıya kaldıkları vakit ölümcül tabloyla müsabaka ihtimaliniz düşecek. Türkiye'de 18 yaş üzerindeki önemli bir küme hala aşı yaptırmadı. Kış aylarında toplumsal bağışıklığı denetim altına alabilmek için yaş kümesinden bağımsız olarak aşının kesinlikle zarurî hale getirilmesi lazım. Yoksa hadise ve vefat sayılarında tırmanış göreceğiz. Kış devri hepimiz için güç geçecek. '
'Kendilerini ikna etme eforlarından uzak tutuyorlar. Aşı olmamalarının ötesinde etraflarındaki şahısların de aşı olmaması için gayret sarf ediyorlar. Bu büsbütün yalın bir biçimde aşı zıtlığından çıktı üzere görünüyor. Ülkenin sıhhat siyasetlerine, sıhhat önceliklerine ve ülkenin sıhhatle ve Covid-19 ile ilgili önceliklerine karşı durmak manasına geliyor. Covid-19 ile verilen çabayı sekteye uğratmaya yönelik bir çabaya döndü.'
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.