iltasyazilim
FD Üye
Meyvelerin kocaman ve abartılı olanları değil, sürükleyici, çürüksüz, pörsümemiş, sulu ve nefis olanlarını seçilmeli Iri, abartılı starking elmanın içi unlandığından, minik Amasya elmasından daha lezzetsizdir Portakalın kabuğu ince olanı, mandalinanın çekirdeksiz olanını seçiniz
Yeşil yapraklı sebzelerin yaprağı bol ve yeşil olanları, patatesin yeşillenmemiş ve çillenmemiş olanları iyidir Yeşil fasulyenin kırıldığında gevrek ve kılçıksız olanını seçiniz
Yumurtanın en kalitelisi taze ve iri olanıdır Yumurtanın sarısının koyu ve açık sarı olması gıda değerini pozitif etkilemez; taze yumurtanın hava boşluğu küçüktür, hafif değildir ve sallanırken ses gelmez
Balığın kocaman ya da minik olması besin değerini etkilemez, taze olması önemlidir Taze balığın solungaçları kırmızı, pulları yapış yapış, görünüşü diridir
Etin yağsız olanının besleyici değeri daha yüksektir Süt kuzusunun etinin kayda değer bölümü sudur Kahvaltılık margarinlerin su oranı da yemeklik margarinden daha yüksektir Saklama imkanı yoksa israfı azaltmak için gerektiğinden çok gıda almayınız
Un, bulgur, pirinç, makarna, nohut, mercimek, şeker gibi kuru besinler ile kapalı teneke, şişe veya kutularda satılan yemeklik margarin, akıcı yağ, zeytin ve salçaların aylık olarak satın alınmalı, et mutlaka buzlukta dondurularak veya kavrularak saklanmalıdır
Alışverişe bu arada mutlaka nelerin satın alınacağını gösteren bir liste yapılmalı oysa, listede yeralmasına karşın pazara az geldiği için fiyatı yüksek olan bir yiyeceğin yerine başka bir yiyecek tercih edilmelidir
Turfanda sebzeden daha ucuz, leziz ve besleyici olan mevsimlik sebze ve meyve tercih edilirse az parayla daha dengeli beslenme sağlanmış olur
Paketlenmiş besin satın alırken de tedbirli olunması gerekiyor Çünkü, ödenen paranın bir bölümü kullanılan ambalaj için alınıyor Paketlenmiş yiyecek ve içeceklerden en fazla satın alınan; konserve, süt, meyve suları, bisküvi ve meyve esansları, besin boyaları ve katkı maddesi maddeleri eklenerek hazırlanmış gıdalardır Bunların hepsinin doğal ve taze olanları daha ucuz ve besleyicidir
Paketin veya ambalajın delik, hasarlı olmamasına ve son kullanım tarihine dikkat ederek alınız Konserve ve süt kutularında kesik, çatlak, kapaklarda bombe (dışa dönüklük) olmamalıdır Kuru fasulye, nohut, mercimek, un, bulgur ve pirincin taşlı, topraklı, böceklenmiş ve küflenmiş olmamasına uyarı edilmelidir
Satın alacağınız malları ve şartlarını iyi tahlil imkanı bulabilecek değin alışverişe süre ayırın
Aç, bitap ve hastaysanız, keyfiniz yoksa alışverişe çıkmayın
Alışveriş için en yerinde zamanı bekleyin Mümkünse mağazaların tenha olduğu gün ve saatleri seçin Bu Nedenle çok daha titiz alışveriş yapabilir ve satıcılardan daha iyi hizmet alabilirsiniz
Satın alınacak malın çeşidine tarafından başvuru formu ve bakım özelliklerini öğrenin
Indirimli satışların çekiçiliğine kapılıp, ihtiyacınız olmayan ve eksik kullanacağınız malları satın almayın *
Yeşil yapraklı sebzelerin yaprağı bol ve yeşil olanları, patatesin yeşillenmemiş ve çillenmemiş olanları iyidir Yeşil fasulyenin kırıldığında gevrek ve kılçıksız olanını seçiniz
Yumurtanın en kalitelisi taze ve iri olanıdır Yumurtanın sarısının koyu ve açık sarı olması gıda değerini pozitif etkilemez; taze yumurtanın hava boşluğu küçüktür, hafif değildir ve sallanırken ses gelmez
Balığın kocaman ya da minik olması besin değerini etkilemez, taze olması önemlidir Taze balığın solungaçları kırmızı, pulları yapış yapış, görünüşü diridir
Etin yağsız olanının besleyici değeri daha yüksektir Süt kuzusunun etinin kayda değer bölümü sudur Kahvaltılık margarinlerin su oranı da yemeklik margarinden daha yüksektir Saklama imkanı yoksa israfı azaltmak için gerektiğinden çok gıda almayınız
Un, bulgur, pirinç, makarna, nohut, mercimek, şeker gibi kuru besinler ile kapalı teneke, şişe veya kutularda satılan yemeklik margarin, akıcı yağ, zeytin ve salçaların aylık olarak satın alınmalı, et mutlaka buzlukta dondurularak veya kavrularak saklanmalıdır
Alışverişe bu arada mutlaka nelerin satın alınacağını gösteren bir liste yapılmalı oysa, listede yeralmasına karşın pazara az geldiği için fiyatı yüksek olan bir yiyeceğin yerine başka bir yiyecek tercih edilmelidir
Turfanda sebzeden daha ucuz, leziz ve besleyici olan mevsimlik sebze ve meyve tercih edilirse az parayla daha dengeli beslenme sağlanmış olur
Paketlenmiş besin satın alırken de tedbirli olunması gerekiyor Çünkü, ödenen paranın bir bölümü kullanılan ambalaj için alınıyor Paketlenmiş yiyecek ve içeceklerden en fazla satın alınan; konserve, süt, meyve suları, bisküvi ve meyve esansları, besin boyaları ve katkı maddesi maddeleri eklenerek hazırlanmış gıdalardır Bunların hepsinin doğal ve taze olanları daha ucuz ve besleyicidir
Paketin veya ambalajın delik, hasarlı olmamasına ve son kullanım tarihine dikkat ederek alınız Konserve ve süt kutularında kesik, çatlak, kapaklarda bombe (dışa dönüklük) olmamalıdır Kuru fasulye, nohut, mercimek, un, bulgur ve pirincin taşlı, topraklı, böceklenmiş ve küflenmiş olmamasına uyarı edilmelidir
Satın alacağınız malları ve şartlarını iyi tahlil imkanı bulabilecek değin alışverişe süre ayırın
Aç, bitap ve hastaysanız, keyfiniz yoksa alışverişe çıkmayın
Alışveriş için en yerinde zamanı bekleyin Mümkünse mağazaların tenha olduğu gün ve saatleri seçin Bu Nedenle çok daha titiz alışveriş yapabilir ve satıcılardan daha iyi hizmet alabilirsiniz
Satın alınacak malın çeşidine tarafından başvuru formu ve bakım özelliklerini öğrenin
Indirimli satışların çekiçiliğine kapılıp, ihtiyacınız olmayan ve eksik kullanacağınız malları satın almayın *