Bir Bardak Unla Un Helvası (Sadece 10 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Bir Bardak Unla Un Helvası (Sadece 10 Dakikada) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle helvamızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Şerbeti pişirmeden hazırlıyoruz. Bir kabın içerisine 1 su bardağı su ve 1 su bardağından bir parmak eksik şekeri alarak şeker eriyene kadar karıştırıyoruz şerbetimiz hazır hale geliyor.
- Bir tencereye 125 gram tereyağını alıyor ve eritiyoruz.
- Eriyen tereyağına 1 su bardağı unu ekleyerek karıştırarak 9-10 dk kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra şerbeti ekliyor ve şerbetini çekene kadar hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.
- Şerbeti çektikten sonra helvamız hazır. Çok kısa sürede çok lezzetli bir helva etmek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Afiyet olsun….