Bir Hamurdan Çeşitli Kurabiyeler Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
Bir Hamurdan Çeşitli Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yağ kesinlikle oda sıcaklığında olmalı. Şayet olmazsa gerekenden daha az un alacak, pişerken yayılacak, istediğimiz sonucu vermeyecektir.
- Un ve nişasta hariç materyalleri uygun bir kaba alıp homojen hale getirelim.
- Daha sonra azar azar nişasta ve unu ekleyerek ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparalım, yuvarlayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
- Şayet tarife birebir uyarsanız asla yayılmayan dağılmayan kurabiyeleriniz olur.
- 175 derece fansız, evvelden ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak formda yaklaşık 12 dakika verelim.
- Üzerlerinin kızarmasını beklemeyelim altı pembeleşince fırından alalım.
- Fırından çıkarınca birinci sıcaklığı çıkıca üzerine pamuk bir bez örtelim ki içlerini çeksinler.
Bir Hamurdan Çeşitli Kurabiyeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı