Bir Hamurla Hem Açma Hemde Pastane Pizzası (Domatesli Peynirli) Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un yaklaşık 7-8 su bardağı un kullandım
- 2 yumurta sarısı
- Ben lor peyniri ile olağan beyaz peynirini sıvı yağla ezip karıştırıp o formda kullandım
- Domates 2 adet
- biberde size kalmış 3-4 adet
Bir Hamurla Hem Açma Hemde Pastane Pizzası (Domatesli Peynirli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle mayayı ılık suyla karıştırarak biraz bekletelim sonra sırası ile öteki materyalleri ek edelim kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Üzerini örtüp en az 1 saat mayalandı alalım mayalandıktan sonra hamuru bezelere ayırıyoruz elimizde yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.
- Bir çay bardağının gerisini sıvı yağla yağladıktan sonra hamurun ortasına bardak da bastırıyoruz başka hamurları da bu biçimde yaptıktan sonra hamurun içerisine peyniri ek ediyoruz.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz hamurun ve sonra domateslerini biberini üzerine koyuyoruz isterseniz sucuklu kaşarlı yapabilirsiniz gereçleri size kalmış.
- Bir tepsi tamamlandıktan sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 30 dakika civarında pişiyor yani kızarınca fırından alırsınız.
- Ben tek hamurla iki tepsi iki tepsi poğaça yaptım açma tanımı de tıpkı hamur olduğu için yalnızca açma hamurlarını bezeleri ayırdıktan sonra üzerine tereyağı sürüyoruz ve elimizle açıyoruz.
- Açma formu verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpip 180 derece fırında yaklaşık 20 dakikada pişiyor sıcak sıcak servis yapın isterseniz buzluğa da atabilirsiniz afiyet olsun deneyeceklere ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.