Bir Krepten Daha Fazlası Tanımı İçin Gereçler
Krep için;
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından biraz az un
- 2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
- Tereyağı yahut sıvı yağ ( tatlı yaptığımız için tuz kullanmıyoruz)
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı buğday/mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket pasta kreması
- Muz
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket kakaolu bisküvi
- Çekilmiş fındık
Bir Krepten Daha Fazlası Tanımı Yapılışı
- Krep hazırlamak için un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar güzelce çırpın.
- Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
- Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı yahut sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
- Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
- Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.
- Tüm harcınız bitene kadar bu sürece devam edin.
- Muhallebisi için uygun bir tencereye un, nişasta, toz şeker ve sütü alarak karıştıralım.
- Tenceremizi ocağa alalım ve yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimizi ocaktan aldıktan sonra içerisine vanilya ve tereyağını ekleyelim, eriyene kadar karıştıralım.
- Akabinde muhallebimizi ılımaya bırakalım.
- Daha sonra toz pasta kremasını ekleyerek mikser ile çırpalım.
- Ganajımız için kremayı ocakta ılıtıp (kaynatmıyoruz) içine çikolatalarımızı ekleyip, çikolatalar uygunca eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Artık tüm lezzetleri birleştirme vakti????.
- Krepimizi porsiyonluk güveç içine yerleştiriyoruz( isterseniz kasede de yapabilirsiniz). İçine muhallebimizi sıkıp üzerine muz dilimlerini yerleştiriyoruz bir kat daha muhallebi sıkıp krepi etrafındaki hamuru katlayarak kapatıyoruz. Servis yapacağımız tabağa karşıt çeviriyoruz.
- Üzerine ganaj döküp robottan çektiğimiz kakaolu bisküvi ve fındığı dökerek servis ediyoruz.
- Bu ölçülerle 8 porsiyon çıktı.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.