Bir Yumurtalı Anne Keki (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu (İsteğe bağlı kullanmayabilirsiniz)
- 2 su bardağı un
- Susam
Bir Yumurtalı Anne Keki (Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yılların anne keki konuk geldiğinde şipşak hazırlanır çayla bir arada ikram edilirdi. Tadıda olağanüstü olurdu. Kek için gereçler oda ısısında olmalı.
- Mikser kabına şeker ve yumurta konulur köpürünceye kadar çırpılır yağ ve yoğurt ek edilir karıştırılır.
- Kabartma tozu ve karbonat unla birlikte elenerek karışıma eklenir karıştırılır ve çırpılır portakal kabuğu ek edilir karıştırılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Tepsiyi sallayarak yayılması sağlanır üzerine susam serpiştirilir evvelden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
- Birinci 20 dakika fırının kapağını açmıyoruz pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapıyoruz (30 cm lik yuvarlak borcam kullandım. Fırından fırına farklılık gösterebilir fırınınıza nazaran pişirin) Afiyet olsun.