Birebir Tutan Tam Kıvamında Arabaşı Hamuru Tarifi İçin Malzemeler
- 10 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- Tuz
Birebir Tutan Tam Kıvamında Arabaşı Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tencerenin içine 10 bardak suyun 3 bardağını dökün ve göz kararı tuz ekleyip yaklaşık 4 tatlı kaşığı kadar attım ben tencereyi ocağa koyun, kaynamasını bekleyin.
- Bir taraftan da bir karıştırma kabına geriye kalan 7 bardak suyu dökün.
- Daha sonra unu da ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Tenceredeki su kaynamaya başlayınca karışımı yavaş yavaş kaynayan suya ekleyin ve çırpıcıyla karıştırmaya devam edin sakın durmayın dikkat edin topaklanma olmasın.
- Sürekli karıştırarak pişirin. Un kokusu çıkana kadar devam edin.
- Muhallebi kıvamına gelince pişirmeyi sonlandırın dibinin tutmamasına dikkat edin.
- Fırın tepsisini sudan geçirin ve suyunun akıp gitmesine müsaade edin.
- Daha sonra hamurunuzu dökün ve soğuk bir yere koyun. Donup kıvam almasını bekleyin.
- Kıvam alan hamurunuzu dilimleyerek yanında sıcacık tavuk çorbası ile servis edin. Afiyet olsun. Ayrıca tavuk çorbası tarifi için sayfamı ziyaret ederek hazırlayabilir siniz ????????✓.
Birebir Tutan Tam Kıvamında Arabaşı Hamuru Tarifi Fotoğraflı Yapılışı