Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Biscotti (Selanik Gevreği)

Biscotti (Selanik Gevreği)
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
biscotti-selanik-gevregi-7.jpg

Biscotti (Selanik Gevreği) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3-4 yemek kaşığı portakal suyu
  • Bir çimdik tuz
İçine;
  • İsteğe nazaran damla çikolata
  • Kuru vişne
  • Portakal
  • Badem
  • Fındık
  • Portakal
  • Kuru kayısı vb

Biscotti (Selanik Gevreği) Tanımı Yapılışı

  1. Fırınımızı 170 dereceye ayarlıyoruz.
  2. Yumurtalarımızı, portakal kabuklarımızı, portakal suyumuzu ve yağımızı bir karıştırma kabına alıp mikserle çırpıyoruz.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya, toz şeker ve tuzu farklı bir kaba alıp harmanlıyoruz.
  4. Yumurtalı karışımımızın içine yavaşça unlu karışımımızı ekleyip mikserlemeye devam ediyoruz.
  5. İki harcı birbirine karıştırdıktan sonra isterseniz harcı ikiye bölüp yarısını farklı öbür yarısını farklı kuruyemiş, meyve ve çikolatalarla süsleyebilirsiniz.
  6. Ben yarısına yalnızca damla çikolata öbür yarısına da kuru vişne, badem, kurutulmuş portakal, badem ekledim.
  7. Harçlarımızı fırın tepsimize yağlı kağıt serip çokta inceltmeden yayarak koyup fırına veriyoruz ve 20 dk pişiriyoruz.
  8. 20 dk’nın sonunda fırından çıkarıp dilimleyip yan çevirip kızarması için fırınımızı 150 dereceye indirip 5 dk daha fırınlıyoruz ve çıkartıyoruz.
  9. Soğuduktan sonra yeni demlenmiş mis üzere çayımızın yanında biscottilerimizin keyfini çıkarıyoruz.
Hepimize afiyet olsun♥️.
 
858,478Konular
981,303Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt