Biscotti (Selanik Gevreği) Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3-4 yemek kaşığı portakal suyu
- Bir çimdik tuz
- İsteğe nazaran damla çikolata
- Kuru vişne
- Portakal
- Badem
- Fındık
- Portakal
- Kuru kayısı vb
Biscotti (Selanik Gevreği) Tanımı Yapılışı
- Fırınımızı 170 dereceye ayarlıyoruz.
- Yumurtalarımızı, portakal kabuklarımızı, portakal suyumuzu ve yağımızı bir karıştırma kabına alıp mikserle çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu, vanilya, toz şeker ve tuzu farklı bir kaba alıp harmanlıyoruz.
- Yumurtalı karışımımızın içine yavaşça unlu karışımımızı ekleyip mikserlemeye devam ediyoruz.
- İki harcı birbirine karıştırdıktan sonra isterseniz harcı ikiye bölüp yarısını farklı öbür yarısını farklı kuruyemiş, meyve ve çikolatalarla süsleyebilirsiniz.
- Ben yarısına yalnızca damla çikolata öbür yarısına da kuru vişne, badem, kurutulmuş portakal, badem ekledim.
- Harçlarımızı fırın tepsimize yağlı kağıt serip çokta inceltmeden yayarak koyup fırına veriyoruz ve 20 dk pişiriyoruz.
- 20 dk’nın sonunda fırından çıkarıp dilimleyip yan çevirip kızarması için fırınımızı 150 dereceye indirip 5 dk daha fırınlıyoruz ve çıkartıyoruz.
- Soğuduktan sonra yeni demlenmiş mis üzere çayımızın yanında biscottilerimizin keyfini çıkarıyoruz.