Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biscotti

Biscotti

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Önce fırını yaktım 175 dereceye ayarladım çünkü Biscotti sıcağı seviyor
2,5 su bardağı unu, yarım su bardağı mısır ununu, yarım paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ve yarım çay kaşığı tuzu ince bir elekten geçirdim
Bu sırada Sultan 14 tane kuru kayısıyı minik minik doğruyordu
Oda sıcaklığında erimiş 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı margarini ve 1 su bardağı şekeri çırpma kabımda 3 dakika kadar çırptım
1 yumurta ekledim ve krema gibi oluncaya kadar çırpmaya devam ettim
Sultan 1 su Bardağı bademi (1,5 su bardağı da olabilir) bıçakla 2 ye ayırdı (Bademler iri iri kalmalı parçalayıcıdan geçirirseniz bizce güzel olmaz)
Sonra krema gibi olan karışımımın içine elediğim tüm kuru malzemeleri kattım
Metal bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi hamur olana kadar karıştırdım
Hamuru unlanmış tezgaha alarak biraz daha yoğurdum
içine kuru kayısıları ve bademleri kattık, hamura iyice yedirdik (Hafif ele yapışan bir hamur oluyor)
Bir tepsiye yağlı kağıt serdik
hamuru 2 eşit parçaya ayırdık
parçaları 1'er karış boyunda kalınca şeritler halinde tepsiye yerleştirdik, üzerlerine toz şeker serptik
ardından doğru sıcacık fırına
1015 dakika kadar fırında kalması gerekli
daha pişirmiyoruz çünkü
Fırından ala pişmiş ama hala yarı yumuşak olan Biscottiyi çıkartıyoruz
Keskin bıçaklarımız elimizde, yağlı kağıt serilmiş diğer tepsimiz yanımızda Biscottiyi 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırıyoruz
Ayırdığımız dilimleri diğer tepsiye yatay olarak sıralıyoruz
Fırınımızın sıcaklığı artık 150 derece
Dilimlenmiş Biscottileri 10 15 dakika kadar daha pişiriyoruz
VE BİSCOTTİLERİMİZ HAZIR
 
858,500Konular
982,595Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt