iltasyazilim
FD Üye
Önce fırını yaktım 175 dereceye ayarladım çünkü Biscotti sıcağı seviyor
2,5 su bardağı unu, yarım su bardağı mısır ununu, yarım paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ve yarım çay kaşığı tuzu ince bir elekten geçirdim
Bu sırada Sultan 14 tane kuru kayısıyı minik minik doğruyordu
Oda sıcaklığında erimiş 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı margarini ve 1 su bardağı şekeri çırpma kabımda 3 dakika kadar çırptım
1 yumurta ekledim ve krema gibi oluncaya kadar çırpmaya devam ettim
Sultan 1 su Bardağı bademi (1,5 su bardağı da olabilir) bıçakla 2 ye ayırdı (Bademler iri iri kalmalı parçalayıcıdan geçirirseniz bizce güzel olmaz)
Sonra krema gibi olan karışımımın içine elediğim tüm kuru malzemeleri kattım
Metal bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi hamur olana kadar karıştırdım
Hamuru unlanmış tezgaha alarak biraz daha yoğurdum
içine kuru kayısıları ve bademleri kattık, hamura iyice yedirdik (Hafif ele yapışan bir hamur oluyor)
Bir tepsiye yağlı kağıt serdik
hamuru 2 eşit parçaya ayırdık
parçaları 1'er karış boyunda kalınca şeritler halinde tepsiye yerleştirdik, üzerlerine toz şeker serptik
ardından doğru sıcacık fırına
1015 dakika kadar fırında kalması gerekli
daha pişirmiyoruz çünkü
Fırından ala pişmiş ama hala yarı yumuşak olan Biscottiyi çıkartıyoruz
Keskin bıçaklarımız elimizde, yağlı kağıt serilmiş diğer tepsimiz yanımızda Biscottiyi 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırıyoruz
Ayırdığımız dilimleri diğer tepsiye yatay olarak sıralıyoruz
Fırınımızın sıcaklığı artık 150 derece
Dilimlenmiş Biscottileri 10 15 dakika kadar daha pişiriyoruz
VE BİSCOTTİLERİMİZ HAZIR
2,5 su bardağı unu, yarım su bardağı mısır ununu, yarım paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ve yarım çay kaşığı tuzu ince bir elekten geçirdim
Bu sırada Sultan 14 tane kuru kayısıyı minik minik doğruyordu
Oda sıcaklığında erimiş 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı margarini ve 1 su bardağı şekeri çırpma kabımda 3 dakika kadar çırptım
1 yumurta ekledim ve krema gibi oluncaya kadar çırpmaya devam ettim
Sultan 1 su Bardağı bademi (1,5 su bardağı da olabilir) bıçakla 2 ye ayırdı (Bademler iri iri kalmalı parçalayıcıdan geçirirseniz bizce güzel olmaz)
Sonra krema gibi olan karışımımın içine elediğim tüm kuru malzemeleri kattım
Metal bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi hamur olana kadar karıştırdım
Hamuru unlanmış tezgaha alarak biraz daha yoğurdum
içine kuru kayısıları ve bademleri kattık, hamura iyice yedirdik (Hafif ele yapışan bir hamur oluyor)
Bir tepsiye yağlı kağıt serdik
hamuru 2 eşit parçaya ayırdık
parçaları 1'er karış boyunda kalınca şeritler halinde tepsiye yerleştirdik, üzerlerine toz şeker serptik
ardından doğru sıcacık fırına
1015 dakika kadar fırında kalması gerekli
daha pişirmiyoruz çünkü
Fırından ala pişmiş ama hala yarı yumuşak olan Biscottiyi çıkartıyoruz
Keskin bıçaklarımız elimizde, yağlı kağıt serilmiş diğer tepsimiz yanımızda Biscottiyi 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırıyoruz
Ayırdığımız dilimleri diğer tepsiye yatay olarak sıralıyoruz
Fırınımızın sıcaklığı artık 150 derece
Dilimlenmiş Biscottileri 10 15 dakika kadar daha pişiriyoruz
VE BİSCOTTİLERİMİZ HAZIR