Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bisiklet Kullanarak Şeker Hastalığını Yendi

Bisiklet Kullanarak Şeker Hastalığını Yendi
0
84

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Bilecik’in Özgürlük Mahallesi'nde yaşayan ve Osmaneli ilçesinde bir bilye fabrikasında emekçi olarak çalışan 40 yaşındaki Devir Serin, her gün erken saatte kalkıyor, bisikle¬tine binerek 30 km uzaktaki işine gitmek için yola çıkıyor Kahvaltısını güzergâh üzerinde belirlediği bir lokantada yapan Serin, burada mola veriyor takriben 1,5 saat süren bisiklet yolculuğundan sonradan çalıştığı fabrikaya ulaşıyor Dönüş yolu rampalı olduğu için 2 saat sürüyor ’ŞEKER HASTALIĞINI BİSİKLETLE YENDİM’Serin, hastalığı nedeniyle bisiklete başladı­ğını söylüyor: Bisikletle sporuna başlamamın nedeni, diyabet Cumhurbaşkanlığı bi­yük turunda spikerin söylemiş olduğu bilgi­ler bana ışık tuttu Spiker, tura katılan 170 sporcunun 30'u şeker hastalığı hastası olduğunu veİlaç kullanmadıklarını, hem hap kullanma­alt her şeker hastasının devlete katkısını an­lattı Bundan etkilendim şeker hastalığı, tarım toplumundan sanayi toplumuna geçiş hastalığıdır Tarım topluluğundayken her gün bedenen çalışıyorsunuz, harcadığınız enerji çok yüksek, aldığınız enerjiyi karşılayacak cinsten fakat sanayi toplumuna geçtikten sonradan sıcacık ve konfordan nedeniyle insan bedeni hantallaşıyor Fakat aynı şekilde yeme alışkan­lığına devam ediyorsunuz, aldığınız kalorinin fazlası size kilo ve pozitif rahatsızlık olarak dönü­yor Bisiklet sporunun pat diye fazla hastalığa iyi geldiğini öğrendim Kanı koyulaştıran her şey insan bedenine zararlıdır Kolesterol, şeker, gerginlik, alkol ve diğer sebepler Yaklaşık 2 yıldır, 30 kilometre uzaklıktaki çalıştığım fab­rikaya Bisikletimle gidip geliyorum şu anda da hiç hap kullanmıyorum desem yeri varDÜRÜST BİLDİĞİNİZ İŞİ YAPARKENSerin, bisikletle işe gidip gelmeye başladı­ğında “Bu değin yol gidilir mi? Diğer bir çö­zümü değil mu? gibi deştiler de almış: “Beni eleştirenler, şu anda tebrik eder vaziyetteler Içten bildiğiniz işi yaparken, inatçı derecede kararlı olursanız vc kararı verirken de herke­sin aklını kullanırsanız, veri alırsanız fazla ivedi ilerlersinizSerin, Bu spora başladığım ilk 30 gün hap kullandım sonra ara ara mevsimsel şartlardan nedeniyle bisiklet kullanmadığım günlerden kaynaklanan sıkıntıyı onarmak için 5 10 gün dek kullandım Onun haricinde bir sıkıntım yok İnsanları mutsuz eden yaşlan­mak değildir yıpranmaktır Kendinizi enerjik ve mutlu hissetmek istiyorsanız muhakkak spor yapındiyorBilecik’te yaşamış bilye İşçisi Köklü Değişiklik Serin, 2 yıldır günde toplam 60 km pedal çevirerek İşine bisikletle girip geliyor 'İnsanları mutsuz eden yaşlanmak deglldfr yıpranmaktır Kendinizi güçlü ve mutlu hisset­mek İstiyorsanız şüphesiz spor yapın* diyen Şerh, bisiklete şeker has­tası olduğu İçin başlamış 

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,744Kullanıcılar
bae4747Son üye
Üst Alt