Biskrem Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram tereyağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 .5 su bardağı un (Az gelirse yarım su bardağı da ekleyin)
- İçine kahvaltılık, v çikolata (Nutella-torku gibi) kullanılır
Biskrem Tanımı Yapılışı
- Öncelikle un ve kabartma hariç öteki malzemeyi bir kabın içinde elle karıştırılıp eritilir.
- Akabinde un kabartma tozu eklenir ve karıştırılır yoğrulur göğüs yumuşaklığı kıvamında hamur elde edilir.
- Bir beze alınıp açılır bardakla kesilir birer çay kaşığı koyup tekrar hamur açılır.
- Üzerine konulup kesilir ve bıçakla üzerine çizik biçimi verilir hamur bitene kadar bu hal yapılır yağlı kağıt üzerine dizilir.
- hamurdan bir buçuk tepsi çıktı ve evvelden ısıtılmış 170 derece fırına verilir 15 dakika pişirilir pişen kurabiyeler borcama alınır. Afiyet olsun ????