
Bisküvi Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 paket kakaolu bisküvi
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 paket kutu krema 200ml
- 160 gram çikolata
Bisküvi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısı tencerede çırpıldıktan sonra ocağa alınır pişene kadar karıştırılır.
- Ocaktan alınıp vanilin eklenip karıştırılır.
- Çikolata sos için krema eritilir ve çabucak altı kapatılır çikolatalar içine parçalanır karıştırılarak eritilir.
- Bisküviler 3 kat olacak halde dizilerek her orta kata muhallebi dökülür (kare borcam kullandım) 1 paketten 15 adet çıktı ve 3 kata yetti.
- En üste muhallebi biraz soğuduktan sonra çikolata sos dökülür.
- Bitter çikolata ve fındıklı çikolata karıştırıp yaptığım için fındık parçacıklı oldu hafif ve kolay bir tatlı afiyet olsun ????.