
Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası Tanımı İçin Materyaller
Tabanı için;
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 2 paket yulaflı bisküvi
- Gerekirse 2 yemek kaşığı süt
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker(damak zevkinize nazaran ekleme yapabilirsiniz.)
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri rondoda düzgünce toz haline gelene kadar çekiyoruz.
- Un haline gelen bisküvileri derin bir kaba alıp üzerine erittiğimiz tereyağını döküp kuru yer kalmayana kadar karıştırıyoruz. Şayet kuruluk olursa 2 yemek kaşığı kadar süt ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Hazır olan tabanı kelepçeli kalıba döküp güzelce bastırıyoruz.
- Bardak ardı ya da kalıp varsa onunla yapabilirsiniz.
- Bu halde buzdolabına kaldırıp muhallebisi hazır olana kadar bekletiyoruz.
- Muhallebisi için tencereye vanilya ve hindistan cevizi hariç öteki materyalleri alıp tel çırpıcıyla karıştırıyoruz.
- Ocağa alıp kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp içerisine vanilya ve hindistan cevizini ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra biraz ılımaya bırakıyoruz.
- Muhallebi ılıyınca dolapta bekleyen tabanı çıkarıp üzerine döküyoruz.
- Üzerini düzelttikten sonra kurumaması için streç sinemayla üst kısmını kapatıp buzdobında en az iki saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Üzerini süslemek için ben kırık fıstık ve kiraz kullandım. Siz ceviz, fındık vs. Kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.