
Bisküvili Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 6 orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ince öğütülmüş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı esmer şeker (yoksa 2 yemek kaşığı toz şeker daha eklenir.)
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 paket kare petibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Bisküvili Havuç Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçlar yıkanır ve kabukları soyulur.
- Tereyağı tavaya alınır.
- Üstüne rendelenmiş havuçlar eklenir ve kavrulmaya başlanır.
- Şekeri, ceviz içi ve tarçın da eklenir.
- Rengi hafif değişince ocaktan alınır.
- 10 dk soğumaya bırakılır.
- Petibör bisküviler elle iri parçalar halinde ufalanır.
- Soğuyan karışım bisküvilerle buluşur.
- Biraz yoğrulur. Ardından minik toplar yapılarak hindistan cevizi ile kaplanır.
Bisküvili Havuç Topları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı