Bisküvili Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 6 orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ince öğütülmüş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı esmer şeker (yoksa 2 yemek kaşığı toz şeker daha eklenir.)
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 paket kare petibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Bisküvili Havuç Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçlar yıkanır ve kabukları soyulur.
- Tereyağı tavaya alınır.
- Üstüne rendelenmiş havuçlar eklenir ve kavrulmaya başlanır.
- Şekeri, ceviz içi ve tarçın da eklenir.
- Rengi hafif değişince ocaktan alınır.
- 10 dk soğumaya bırakılır.
- Petibör bisküviler elle iri parçalar halinde ufalanır.
- Soğuyan karışım bisküvilerle buluşur.
- Biraz yoğrulur. Ardından minik toplar yapılarak hindistan cevizi ile kaplanır.
Bisküvili Havuç Topları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.