
Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
- Çikolata sosu yahut meyve sosu
Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Sütü, şekeri, hindistan cevizi i bir tencereye boşaltın karıştırın.
- Ocağa alın yoğunlaşana kadar pişirin.
- Kalıbını streç folyoyla kaplayın irmikli tatlının tamamını kalıba döktünüz spatula yardımıyla üzerini düzeltiniz.
- Bisküviler kenar kısımlarından başlayarak muhallebinizin sırayla tabanına yanlışsız batırın.
- Akabinde irmik tatlınızı ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın 4-5 saat soğutun.
- Soğuyan tatlınızı servis tabağına aksi çevirip kalıptan çıkarın.
- Çikolata yahut meyve sosuyla üzerini süsleyin.