
Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 paket şekerli vanilin
- Hindistan cevizi
- Fındık, ceviz kırığı vs.
Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütümüzün içerisine irmiğimizi ve şekerimizi katıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Pişen muhallebimizi ocaktan almadan evvel içerisine 1 paket şekerli vanilinimizi katıp, karışmasını sağladıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Ocaktan aldığımız muhallebimizin yarısını tatlıyı yapacağımız kabın içerisine koyuyoruz.
- Daha sonra bisküvilerimizi 1 sıra diziyoruz.
- Dizdiğimiz bisküvilerin üzerine muhallebimizi koyuyoruz. (ben muhallebiyi 3’e bölüp 2 kat yaptım, dilerseniz tıpkı halde daha fazla kat yapabilirsiniz. ).
- Ilıyan tatlımızı dolaba kaldırıp en az 2 saat dinlendirdikten sonra süsleyip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
.