Biskuvili Kek Tarifi
Resimli Biskuvili Kek Tarifi
Gerekli Malzemeler:
2 yemek kaşığı tepeleme un
10 adet meyveli biskuvi (Ben Etinin incirli erikli biskuvisini kullandım)
Yarım cay bardağı kuru uzum
1 adet armut
Yarım cay bardağı toz şeker veya pudra şekeri
2 adet yumurta
Yarım cay bardağı sıvıyağ
Yarım cay bardağı sut
Uzeri icin
Hindistan Cevizi
imagesbiskuvilikektarifiresimli5ad3dd1902525
Kekin Hazırlanışı
İlk once bir kasede umurta ve şekeri cırpınSut ve sıvıyağı ilave edip karıştırmaya devam edin Unu ekleyin
Biskuvilerin birkac tanesini ayırarak diğer kalanları iri parcalar halinde bolup kek harcının icine ilave edip karıştırın
Kuru uzumleri yıkayınYağlanmış ve unlanmış kalıba kek harcını dokun Uzerine kalan parcalanmış biskuvi parcalarını, kuru uzumu ilave edinArmutun kabuğunu soyup ince ince dilimleyip kekin uzerine sıra sıra (hafif bastırarak) dizinOnceden ısıtılmış 180 derece fırında 4050 dk pişirinFırından cıkarıp ılınmış keki servis yaparken uzerine hindistan cevizi ve tarcın dokun
Resimli Biskuvili Kek Tarifi
Gerekli Malzemeler:
2 yemek kaşığı tepeleme un
10 adet meyveli biskuvi (Ben Etinin incirli erikli biskuvisini kullandım)
Yarım cay bardağı kuru uzum
1 adet armut
Yarım cay bardağı toz şeker veya pudra şekeri
2 adet yumurta
Yarım cay bardağı sıvıyağ
Yarım cay bardağı sut
Uzeri icin
Hindistan Cevizi
imagesbiskuvilikektarifiresimli5ad3dd1902525
Kekin Hazırlanışı
İlk once bir kasede umurta ve şekeri cırpınSut ve sıvıyağı ilave edip karıştırmaya devam edin Unu ekleyin
Biskuvilerin birkac tanesini ayırarak diğer kalanları iri parcalar halinde bolup kek harcının icine ilave edip karıştırın
Kuru uzumleri yıkayınYağlanmış ve unlanmış kalıba kek harcını dokun Uzerine kalan parcalanmış biskuvi parcalarını, kuru uzumu ilave edinArmutun kabuğunu soyup ince ince dilimleyip kekin uzerine sıra sıra (hafif bastırarak) dizinOnceden ısıtılmış 180 derece fırında 4050 dk pişirinFırından cıkarıp ılınmış keki servis yaparken uzerine hindistan cevizi ve tarcın dokun