Bisküvili Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yada margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket petibör bisküvi
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı ekmeğe sürme çikolata yada benmari tarzı eriyen öbür çikolata
Bisküvili Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bisküvilerimizi rondodan çekelim un haline getirelim.
- Sonrasında bir kapta oda sıcaklığında tereyağını yumurtayı sütü sıvı yağını ve bisküviyi yoğuralım.
- Sonrasında unu denetimli bir halde ek edelim. Kabartma tozunu da ekleyelim kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Kurabiyemizi istediğimiz üzere form verelim fırın tepsisine dizelim ve 180 derece de üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Kurabiyemiz düzgünce soğuduktan sonra benmari yolu erittiğiniz çikolatamızı kurabiyemizi bulayalım.
- Yağlı kağıda dizelim ve 1 saat kadar soğuk bi ortamda buzdolabında bekletebilirsiniz normla beğenilen.Kurabiyemiz servise hazır .
Bisküvili Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı