bilgisayarci
FD Üye
Bisküvili Lotus Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 130 gr tereyağ
- 150 gr un (1 su bardağı)
- 200 gr şeker (1 su bardağı)
- 1 litre süt
- 1 vanilya şekeri
- 1 paket sade bisküvi
- 1,5 paket lotus bisküvisi
- Yarım bardak lotus kreması
Bisküvili Lotus Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağ ve unumuzu kavuralım kokusu çıkana kadar.
- Sonra yavaş yavaş sütü ekleyelim.
- Sonrada şekerimizi ve çırpalım. Yaklaşık 15-20 dakka orta ateşde devam çırpalım
- . En sona vanilyamızı ekleyip ocaktan alalım tenceremizi. ( büyük tencere kulanın mixerle en son çırpıyoruz )
- Dikdörtgen bir kalıba sade bisküvilerimizi dizelim sonra muhallebi sonra lotusbisküvisi.
- Sosumuz bitene dek dizelim.
- Lotusdan 7-8 bisküvi süslemek için ayırın lütfen.
- En sona lotus kremamızı eritelim ve üstüne dökelim.
- Geri kalan bisküvilerle blenderden geçirip pastamızı süsleyebiliriz.
- 5-6 saat buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.