
Bisküvili Muhallebi Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 paket çikolata sosu
Bisküvili Muhallebi Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle muhallebimiz için margarin ve vanilya hariç bütün materyalleri karıştırıp ocağa alalım.
- Karıştırdıktan bir mühlet sonra vanilya ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca margarin ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- Pişen muhallebiyi 15 dakika soğumaya bırakalım.
- Çikolata sosunu paketin ardındaki üzere yapalım (ben bir kaç kesim çikolata ekledim).
- Bisküvileri dikdörtgen biçimindeki borcama yerleştirip üzerine muhalebimizin birazını dökelim ve yayalım.
- Bu biçimde dört kat yapalım.
- Soğuyan çikolata sosunu pastamızın üstüne döküp düzgünce yayalım.
- Bir kaç saat dinlendirdiğimiz pastamız servise hazır. Üzerini hindistan cevizi tozu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.