Bisküvili Pasta Tanımı İçin Materyaller
- ︎ 2 paket petibor bisküvi
- ︎1 litre süt
- ︎1 yumurta sarısı
- ︎1 su bardağı şeker
- ︎3 yemek kaşığı un
- ︎2 yemek kaşığı nişasta
- ︎3 yemek kaşığı kakao
- ︎1 paket vanilya
- ︎1 yemek kaşığı tereyağı
Bisküvili Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Krema için tencereye tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeyi ekleyin. Materyaller pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
- Ocağı orta ateşte açın ve krema yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişirin ( daima karıştırmazsanız krema tencerenin tabanına meblağ ve yanar).
- Kıvamı yoğunlaşıp göz göz olduktan sonra tereyağı ve vanilyayı da ekleyip bir kaç dk çırpın.
- Artık pastayı hazırlayacağınız kabın tabanına bisküvileri dizin. Ben petibör kullandım siz istediğiniz bir çeşit kullanabilirsiniz.
- Üzerine kremadan dökün ve spatula yardımı ile düzeltin.
- Bu biçimde bir kaç sıra birebir süreci uygulayın ve kalan kremayı pastanın en üstüne dökerek spatula ile her yerini düzenleyin.
- Süreciniz bittikten sonra buzdolabına kaldırın ve soğuduktan sonra kesip istediğiniz üzere süsleyip servise edin.
Afiyet olsun????.